Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

"Μια δεκαετία με περισσότερες και μεγαλύτερες νύχτες"

"Αρχίζουμε mixing στο Pro-Cabaret. Η καταιγίδα πλησιάζει την βλέπουμε καθώς έρχεται απειλητική από την μεγάλη τζαμαρία του bar του studio. Βρισκόμαστε κάπου στους πρόποδες της Πεντέλης. Η περιοχή αραιοκατοικημένη. Λίγο πρίν τα μεσάνυχτα η τελική μίξη. We will tear your souls apart! Ακούγεται μέσα από τα monitors η φωνή του Chris και ένας κοντινός κεραυνός κάνει το studio να χοροπηδά μαζί με εμάς. Μέσα σε βροντές και αστραπές αρχίζουμε να βρισκόμαστε σε paranormal κατάσταση.
Συμβαίνουν τώρα όλα αυτά στ’ αλήθεια; Λίγες ώρες μετά βρισκόμαστε στο Rebound ελάχιστος κόσμος θαυμάσια μουσική χορεύουμε αρκετά ζαλισμένοι. Αργότερα με groupies στο «Καταφύγιο» του Ορέστη του manager μας σ’ ένα διώροφο νεοκλασικό στην Αλκιβιάδου κάτω από τον Άγιο Παντελεήμονα. Εμείς στο πρώτο όροφο στο ισόγειο μπουρδέλο αληθινό. Η μέρα μάς βρίσκει χωρίς να θυμόμαστε πολλά πολλά. Σπασμένα καρέ μνήμης σαν αναμνήσεις από κάποιο όνειρο. Σήμερα μιξάρουμε το SHA-LA-LA.

Έχει αρχίσει να ξημερώνει στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου. Έχει προηγηθεί πολύωρη συναυλία υπέρ της νομιμοποίησης και στο λυκαυγές τελευταίοι εμείς και οι λίγοι σχετικά με τους βραδυνούς θεατές βιώνουμε άλλη μια μαγική στιγμή. Το βράδυ σβήνει υπέροχα χρώματα δημιουργούνται στον ουρανό από ασημένιο και γαλάζιο ως απαλό ροζ και όλοι μαζί «μαγεμένοι» από την στιγμή πρέπει να βιαστούμε γιατί ξημερώνει!



Τα 80’s δεν χαρακτηρίστηκαν τυχαία σκοτεινά… Ήταν μια δεκαετία με περισσότερες και μεγαλύτερες νύχτες και μέρες ή τουλάχιστον έτσι μας φάνηκε.
Μεγάλη αντιπαλότητα των πρώτων 25 Punks με καμιά 1000αδα «μαλλιάδων» μέχρι το ’85. Μετά υπήρξε συμφιλίωση γιατί και οι συσχετισμοί είχαν αλλάξει δραματικά. Πρωτοφανείς συναυλίες που ούτε τις είχαμε φανταστεί. 1980 Police στο Σπόρτινγκ σηματοδοτούν το «σπάσιμο» του άτυπου εμπάργκο ροκ συναυλιών από το 1967. 1982 Birthday Party (κυρίως) FALL, NEW ORDER πάλι στο Σπόρτινγκ, πρώτη εμφάνιση της θρυλικής ανεξάρτητης βρετανικής σκηνής στα έκπληκτα μάτια μας. 1983 συναυλία Bauhaus, και βέβαια το αξεπέραστο Rock In Athens του ’85 που όταν έγινε η ανακοίνωση των groups που θα έπαιζαν σε ένα διήμερο, νομίζαμε ότι επρόκειτο για φάρσα. STRANGLERS, CURE, DEPECHE MODE, TALK TALK, CLASH, NINA HAGEN…60.000 κόσμος το λιγότερο στο Καλλιμάρμαρο με επεισόδια και έκπληκτα όργανα της τάξης να παρακολουθούν πάνκηδες, φρικιά μπλιτζάδες, γκοθάδες, ροκάδες όλοι μαζί να δίνουν βροντερό και αναπάντεχο παρών. Ταυτόχρονη έκρηξη της Ελληνικής ανεξάρτητης αγγλόφωνης κυρίως σκηνής με συγκροτήματα που όχι μόνο δεν υστερούσαν αλλά στέκονταν επάξια δίπλα στους «δασκάλους» τους. 1989 Συναυλία PINK FLOYD στο Ολυμπιακό στάδιο απλά αξεπέραστη νομίζω μέχρι και σήμερα.

Ένα κείμενο 300 περίπου λέξεων για τα 80’s ισοδυναμεί με το «Γυρίστε το γαλαξία με ΩΤΟ STOP».

George: South Of No North – Bass"


Υ.Γ.: Το κείμενο ανήκει  στον Γιώργο Κουλούρη, τον μπασίστα των θρυλικών South Of No North και δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο SONIK σε κάποιο αφιέρωμα για τη γκοθ σκηνή. Είχαν ζητήσει 300 λέξεις από τον κάθε γράφοντα -δεν ξέρω αν το σεβάστηκε άλλος εκτός από τον Γιώργο, επειδή έτσι είναι ο Γιώργος - ένας από εκείνους τους, ελάχιστους πλέον, ανθρώπους που είναι τιμή σου να λες οτι τους γνωρίζεις 
Interview - South Of No North in art uber alles από ARTUBERALLES

6 σχόλια:

Pitsirick 80s είπε...

Ο Καρανικόλας και η Άντα και ο Ποθουλάκης με έμαθαν τι θα πει rock και κιθάρα. Θα πάρω μια jaguar το καλοκαίρι! Δειτε και ενα κλιπάκι μου ! :)

http://www.youtube.com/watch?v=K3EGSVG-I6A (αυτο το ακουγα απο "πιπίνι")

http://www.youtube.com/watch?v=gvO5TNsLr9k (παιζω εδω)

ομως θελω τη jaguar το καλοκαιρι και θα την αγορασω (τι να κλασει η epiphone ???) :)

The Motorcycle boy είπε...

Η Άντα φίλε, η οποία με τιμά (περισσότερο απ΄όσο αξίζω) με τη φιλία της, θα έσκυβε το κεφάλι αμήχανα αν διάβαζε το σχόλιό σου -ξέρεις, οι σημαντικοί άνθρωποι σαν αυτή δεν έχουν συναίσθηση της σημαντικότητάς τους.

Ωραία το πας το κομμάτι! Καθαρά σαν ακροατής μπορώ να σου πω οτι δεν έχουν σημασία τα όργανα, η ψυχή μετράει.

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ. ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ART UBER ALLES, ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.. ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΚΙ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Η (ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ!)ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ KΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ THΣ DEAD SCARLET. ΟΝΤΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΜΠΟΥΜ ΣΕ CD, ΟΜΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ 3 ΑΚΟΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:
ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ DVD ΜΕ LIVE EMΦΑΝΙΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ CD ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ.
ΕΡΩΤΗΣΗ 1 > ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ DVD ΕΝΝΟΕΙ ΤΑ BONUS VIDEO ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ CD (΄Η ΕΙΧΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΛΟ ΤΗΣ Η DEAD SCARLET KAI ΔΕΝ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕ)?
ΕΡΩΤΗΣΗ 2 > CD ME KAIΝΟΥΡΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΕΝΝΟΕΙ TA BONUS TRACKS ΣΤΑ CD?
EΡΩΤΗΣΗ 3 > ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ?? (ΕΝΟΟΥΣΕ ΣΤΟ ELFENTAZ FEST 'H MIA AKOMA?)

EYXAΡΙΣΤΩ.

The Motorcycle boy είπε...

Η (όντως πανέμορφη) παρουσιάστρια είναι η Εκάβη Ντούμα (την οποία, προσωπικά, θεωρώ από τις σημαντικότερες ηθοποιούς του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου).
Για τα υπόλοιπα που ρωτάς θα πρέπει να ρωτήσω κι εγώ στον Γιώργο τον Κουλούρη -δεν γνωρίζω τις απαντήσεις. Ότι μου πει θα το μεταφέρω εδώ.

Να είσαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

ΩΧ ΝΑΙ Η ΕΚΑΒΗ ΝΤΟΥΜΑ ! ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ.
AN ΔΕΝ AKOYΓA TH ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑ.
ΟΝΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΣ.
ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΕΙΔΑ ΣΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΦΑΓΚΡΑ ''ΠΕΣ ΣΤΗ ΜΟΡΦΙΝΗ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΨΑΧΝΩ''. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ Η ΕΚΑΒΗ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΣ!
ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΠΡΙΝ ΚΑΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ''ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΝΤΑ ΑΛΜΠΑ '' (ΤΟΥ ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΓΚΑΡΘΙΑ ΛΟΡΚΑ). ΕΙΧΕ ΔΑΚΡΥΣΕΙ ΘΥΜΑΜΑΙ Η ΕΚΑΒΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ
Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ DEAD SCARLET.

The Motorcycle boy είπε...

Καλά μη νομίζεις... Ούτε εγώ θα την καταλάβαινα αν δεν μου το έλεγε ο Γιώργος! Τελευταία την είδα σε ένα σύγχρονο θεατρικό το Πάκμαν (πολύ μέτριο αλλά η Ντούμα δεν καταλαβαίνει Χριστό -μέχρι και τα διημερεύοντα φαρμακεία μπορεί να σου διαβάσει και να δακρύσεις!)

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Background by Toolbox | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management