Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

"Στις καλύτερες μέρες"

Χαίρομαι που όλοι αυτοί -όχι μόνο υπάρχουν, αλλά κυκλοφορούν ακόμα τη μουσική τους. Κι όταν βγάζουν καλή μουσική χαίρομαι ακόμα περισσότερο:

Η Dead Scarlet Records κυκλοφορεί το πρώτο album των Split Image, με τίτλο "exposure". Παρότι υπάρχει καινούριο υλικό, το "exposure" περιλαμβάνει 13 κομμάτια που γράφτηκαν και συντέθηκαν μεταξύ 1982-1992 και μετά από αρκετές άκαρπες προτάσεις ηχογραφήθηκαν μεταξύ 2010-2011. Σκοτεινοί ήχοι και μελωδίες περιγράφουν προσωπικά βιώματα και εμπειρίες αντικατοπτρίζοντας το ιδιαίτερο προσωπικό ύφος του συγκροτήματος.



 Οι Split Image είναι ενα συγκρότημα πού δημιουργήθηκε στην Κέρκυρα το 1981 από τον Γιώργο Σκορδίλη. Το 1983 μετακόμισε στην Αθήνα όπου έκανε αισθητή την πάρουσία του με αρκετές εμφανίσεις στα τότε κλαμπ (Σκιάχτρο, Mad club, Cat's meow, Vitraux, Τροχός, Αν club, κ.α.) και σε αρκετές συναυλίες αποκτώντας κοινό, ενώ συμετείχαν στην ΑΕΤΑ, μια συνεργασία των ελληνικών γκρουπ της εποχής. Εμφανίστηκαν στην ραδιοφωνική εκπομπή του Αργύρη Ζήλου "Απόηχοι" το 1984, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν πολλές δισκογραφικές προτάσεις και μία συνεργασία με την "Virgin" η οποία δεν καρποφόρησε λόγω διαφοράς απόψεων group και παραγωγού. Συνέχισαν να παίζουν ως το 1989 όταν λόγω διαφόρων εξωτερικών παραγόντων σταμάτησαν να παίζουν.

Το συγκρότημα βασιζόταν στην συνεργασία μεταξύ του Γιώργου (guitar, voice, programming) και του Γιάννη (keyboards, backing voices, e-base), οι οποίοι έχοντας μείνει οι δυό τους από το αρχικό τετραμελές σχήμα, συνέχισαν στις αρχές του '90 να γράφουν και να παίζουν τραγούδια σε διάφορα πάρτυ με τη βοήθεια sequencers, δίνοντας στα κομμάτια μία κλασσική νότα με την συμβολή εγχόρδων και πνευστών οργάνων.

Ακολούθησαν αρκετά ανενεργά χρόνια έως το 2007 που ξαναβρέθηκαν και αποφάσιαν να αναβιώσουν το παλιό τους υλικό, μαζί με καινούριες ιδέες.

 

Ετσι σχηματίζονται εκ νέου με τρία από τα μέλη της σύνθεσης των 80s, τον Γιώργο Σκορδίλη (κιθάρα-φωνή), τον Γιάννη Χαραλαμπίδη (ex Ανυπόφοροι, πλήκτρα-φωνητικά) και τον Στάθη Παπανδρέου (ex Αδιέξοδο, τύμπανα). Στο σύνολο προστίθεται η Εριάνα Τζανέλη (μπάσο).

Εχουν εμφανισθεί σε αρκετά live στο SinCity-7sins, στο After Dark, στο Camelot και αλλού, όπως και με συμμετοχες στα Φεστιβαλ Playhouse Gottique III & IV στο "Ναό Τέχνης 8 ΔΥΤΙΚΑ", στα Dark Days Festival I , II & III .

Επίσης έχουν ανοίξει τις εμφανίσεις των Βρετανών Faces of Sarah και Vendemmian στο Dada club καθώς και του Georgio 'the dove' Valentino feat Blaine L. Reininger στο 7sins.

Τα ελαφρώς διαφορετικά ακούσματα των μελών έχουν σαν αποτέλεσμα μια μουσική κυρίως ατμοσφαιρική, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν darkwave, early gothic με ελαφρές επιρροές από κλασική μουσική.


1 σχόλια:

split image είπε...

Το album 'exposure' είναι διαθέσιμο στα :
Dark Side, Εμ. Μπενάκη 57, Εξάρχεια, 210 3848353
Dark Cell, Θεμιστοκλέους 84, Εξάρχεια, 210 3300017
Ars Nocturna, Ναβαρίνου 8, Αθήνα, 2111835524
Vinyl microstore, Διδότου 34, Αθήνα, 210 3614544
www.deadscarletrecords.com
Μούσες, Μιχ. Θεοτόκη 20, Κέρκυρα, 2661030708

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Background by Toolbox | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management