Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

8η σεκάνς, σκηνή 13: ROCK IN ATHENS (1985)

Επειδή οι παρεξηγήσεις δημιουργούνται για να λύνονται σκέφτηκα να μεταφέρω εδώ ένα κομμάτι του σεναρίου του ντοκυμαντέρ:

(Εξωτερικό, Εθνικός Κήπος)
Ο Δημήτρης Παπαθεοφίλου από τα ΑΡΝΑΚΙΑ με τον Στάθη τον Καλυβιώτη και τον Γιάννη τον Χαραλαμπίδη από τους ΑΝΥΠΟΦΟΡΟΥΣ κουβεντιάζουν για το Rock in Athens του ’85 και για το τι έκαναν με τα συγκροτήματά τους εκείνη την εποχή. Ενδιάμεσα πέφτουν πλάνα της συναυλίας και η σχετική αφίσα. Τα παιδιά περνάνε έξω από το Παναθηναϊκό Στάδιο, η Βάσω η Καμαράτου τους βλέπει και τους ακολουθεί.

Βάσω Καμαράτου (voice over):
«Έγινε, λέει, της πουτάνας όσο παίζανε οι Stranglers –κάνανε ντου οι απέξω, σπρώχνανε οι από μέσα, βρέθηκαν οι μπάτσοι ανάμεσα, ψωμί-ζαμπόν-ψωμί, τυριά δεν είχαν πάει καθόλου σ’ εκείνη η συναυλία. Πλακώσανε τότε οι πυροσβεστικές, βάλανε μπροστά τις μάνικες για να διαλύσουν τα παιδιά, σταμάτησαν να πιέζονται οι μπάτσοι, πήραν ανάσα. Βγάλανε μετά  το άχτι τους σε όσους ήταν ήδη μέσα, οι Stranglers «βολτάρανε στις παραλίες χαζεύοντας τα ροδάκινα» κι  οι μπάτσοι ανοίγανε κεφάλια. Ευτυχώς την άλλη μέρα δεν έπεσε ξύλο –οι Clash ήταν, λέει, ασταμάτητοι».

Η Βάσω έχει φτάσει πίσω από τα παιδιά, σταματάνε, γυρίζουν να την κοιτάξουν.

Βάσω: «Εσύ τι λες για όλα αυτά;»
Τα παιδιά κοιτάζονται απορημένα.
Βάσω: «Για τις παραλίες και τα ροδάκινα. Δεν θυμάσαι τίποτα;»
Παπαθεοφίλου: «Δεν ξέρω για τι πράγμα μιλάς»
Χαραλαμπίδης: «Δεν ήμασταν καν εκεί».

Κλείσιμο με πλάνα από τον κόσμο που μπαίνει στη συναυλία.

34 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην παραλείψεις και το χοντρό κράξιμο στον Boy George που του πεταγαμε αυγα και μπουκαλάκια τα οποία είχαμε γεμίσει με κάτουρα. Πολύ καλή φάση...!

The Motorcycle boy είπε...

Τς, τς, τς! Καλά κι εσύ τα φύλαγες τα κάτουρά σου σε μπουκάλι; Για ανάλυση θα τα πήγαινες; Δεν τα αμόλαγες πλάγια της σκηνής να πάρεις και μάτι τα παρασκήνια;

Πάντως ο Μπόης είχε γαμάτη μπάντα, ειδικά ένας μαύρος κένταγε.

Υ.Γ.: Χαλίκι τα γεμίζαμε τα μπουκάλια από τη δική μας πλευρά -μαλακία μας βέβαια...

Ανώνυμος είπε...

O Μπόης δεν μάσησε με τους μάτσο ελληναράδες και ο μαύρος μπασίστας του έβαζε φωτιές...οι δε Depeche Mode βγήκανε στη σκηνή με μαύρες δερμάτινες φούστες...το κοινό, κομπλεξικό ελληναράδικο, τους έκραξε...ευτυχώς από τότε έχουν αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο για τις αδερφές...μουσικούς και ακροατές.

The Motorcycle boy είπε...

Καλά τώρα -ο τζάμπα ηρωισμός δεν σημαίνει και τίποτα. Ο φωστήρας που κανόνισε να παίζουν στην ίδια συναυλία Κάλτσουρ Κλαμπ και Στράνγκλερς ήταν για σκότωμα, ακόμα και ντυμένος Βελουχιώτης να έβγαινε ο Μπόι Τζορτζ και οι Ντιπές πάλι κράξιμο θα τρώγανε για τη μουσική τους. Δεν πρέπει να ξεχνάς οτι εκείνη την εποχή υπήρχε μεγάλη περιχαράκωση μεταξύ των μουσικών ειδών, αποτέλεσμα της προώθησης της χορευτικής μουσικής πρώτα και της "τύπου κλάσικ ροκ" στη συνέχεια. Όταν αυτά τα παιδιά ήταν "bunned for the pubs" που έλεγε και το σχετικό τραγούδι δεν υπήρχε περίπτωση να δείξουν ανοχή στα τσίου τσίου μπλικ μπλικ των παραπάνω συγκροτημάτων κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας που θεωρούσαν "δική τους". Και δεν ήταν μόνο Ελληναράδες αυτοί που κράζανε και πετούσαν χαλίκια -οι ξένοι ήταν χειρότεροι.
Δεν δικαιολογώ τίποτα -μαλακία μας το έγραψα και παραπάνω, απλώς διευκρινίζω.

Άσε που το '80 δεν ήταν και τόσο άσχημα τα πράγματα για τους ομοφυλόφιλους μουσικούς, σκέφτομαι πρόχειρα τουλάχιστον 5-6 "δηλωμένους" που έπαιζαν σε νιού γουέιβ και πανκ συγκροτήματα και κανένας ποτέ δεν είχε ασχοληθεί με το τι έκαναν στη σεξουαλική τους ζωή. Μόνο κάτι ροκάδες μαλλιαροί θυμάμαι οτι την είχαν πέσει στους Παρθενογένεσις και στους Μάτζικ Ντι Σπελ τέλη του '70 επειδή είχαν βαμμένα μάτια και νύχια.

Προσωπικά δεν μετράω τη μουσική σύμφωνα με το πώς αντιμετωπίζονται οι σεξουαλικές κατευθύνσεις των μουσικών, αλλά ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ θα σου έλεγα οτι σήμερα τα πράγματα είναι χειρότερα σ΄αυτόν τον τομέα από ότι το '80. Γιατί σήμερα έχουμε επιστρέψει στην αντιμετώπιση του ομοφυλόφιλου σαν να είναι ο "αστείος Φίφης" των ταινιών του Παράβα.

Μάρλυ ιζ λούζινγκ χιζ πέσιενς... είπε...

Αλλη δουλεια δεν εχεις πουλακι μου, κι ΕΔΩ να μας τη πεις για τον Μποϋ Τζωρτζ? (Τι διαολο, παντου οι ιδιοι πικραμενοι/ες ποσταρουνε τον πονο τους? Πολυ τους ενοχλησες ρε Μπόϋ (Μοτορσαικλ Μπόυ άϊ μην).

The Motorcycle boy είπε...

Φοβερό -έτσι; Κοντεύουν 30 χρόνια κι ακόμα η γκρίνια: "γιατί πετάξατε χαλίκια στον Μπόι Τζωρτζ"! Το γιατί βέβαια μάς είχανε γανώσει τ΄αυτιά με τα τραγούδια των Κάλτσουρ Κλαμπ στα ραδιόφωνα ενώ τα τραγούδια των Villa 21 ας πούμε έπρεπε να μαζευτούμε σε κάνα σπίτι ψαγμένου σε στυλ "κρυφό σχολειό" για να τα ακούσουμε -ούτε λόγος δεν γίνεται! Το γιατί προωθήθηκαν όσοι προωθήθηκαν και θάφτηκαν ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ όσοι άξιζαν -ούτε κουβέντα. Το γιατί διακόπτανε και απαγορεύανε τις συναυλίες οι Κνίτες και ρίχανε ξύλο αβέρτα -ούτε κουβέντα επίσης!
Κι επειδή κόβω το άτομο ως συνειδητοποιημένο περί του ομοφυλόφιλου αγώνα ας προσθέσω ένα ακόμα γιατί: ξύλο στην Πάολα από το ΑΚΟΕ, κατηγορίες περί ύποπτου ρόλου της στο κίνημα -γιατί ρε παιδιά; Μήπως και σ΄αυτή δεν άρεσε ο Μπόι Τζορτζ και της το κρατάγανε μανιάτικο;

Δεν ενοχλώ εγώ φίλε Μάρλι -τα γεγονότα ενοχλούν. Μην ανησυχείς όμως -θα φροντίσω να αναμεταδώσω την επίσημη άποψη, όταν μου τη στείλουν κι εμένα -περιμένω να την καθαρογράψει η φωτισμένη ελίτ των "πρωτοπόρων ροκάδων" η οποία είναι απασχολημένη με την 100η επανένωσή της (για λίγες παραστάσεις) και με τη 1000η "τελευταία συναυλία" της.

Πρώην Κνίτης είπε...

Ρε motorcycle ηρέμησε λίγο!Σίγουρα η ΚΝΕ εκείνης της εποχής και ειδικά των αρχών της δεκαετίας του 80 δε γούσταρε το ροκ γενικότερα και το θεωρούσε προϊόν του "διεθνούς ιμπεριαλισμού".Σε αυτό ναι θα συμφωνήσουμε και όποιος πει το αντίθετο σίγουρα λέει ανακρίβειες.Όχι όμως ότι κάθε φορά που γινόταν μια συναυλία είχαν μαζευτεί απ έξω οι κνίτες μαζί με το Φλωράκη και τανκς και πυροβόλα του κόκκινου στρατού,η Ο.Π.Λ.Α. για να στείλουν στα θυμαράκια όποιον πήγαινε να δει τη συναυλία ή στη καλύτερη περίπτωση να παει στο νοσοκομείο με πολλαπλά εγκεφαλικά κατάγματα!!!Μη τρελαθούμε κι όλας άλλο το ένα άλλο το άλλο.Και οι υπερβολές σου έχουν και τα όρια τους πια

The Motorcycle boy είπε...

Ρε πρώην Κνίτη, πού διάολο είδες να γράφω οτι ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που γινόταν μια συναυλία όρμαγε η ΚΝΕ να τη διαλύσει;
Η Πανσπουδαστική δεν επέτρεπε να γίνονται συναυλίες, ειδικά πανκ και νιου γουέιβ, στις σχολές που είχε πλειοψηφία (σε όλες σχεδόν, δηλαδή) -δεν ισχύει αυτό;
Τα επεισόδια με τη ματαιωμένη συναυλία στην ΑΣΟΕΕ και τους Πανσπουδαστικάριους που είχαν καταλάβει το ΕΜΠ για να εμποδίσουν τα συγκροτήματα να μπουν, τα θυμάσαι;
Το ξύλο που ρίχνανε τα ΚΝΑΤ στου Ζωγράφου και στην Αργυρούπολη για να μη μπει ο κόσμος στη συναυλία των Στρες και των άλλων, το θυμάσαι έστω αυτό;

Κοντολογίς, δεν έγραψα πουθενά οτι ΜΟΝΟ η ΚΝΕ κυνήγαγε τις συναυλίες, ούτε οτι ΠΑΝΤΑ οι συναυλίες ήταν κυνηγημένες από την ΚΝΕ.
Ας είναι καλά ο Παπαντρέας, και τα δικά του τα λεβεντόπαιδα κυνηγάγε -κι αν υπολογίσεις στους νεολαίους του και τους "Αγανακτισμένους" φαν του Μπουγιουκλάκη, σάς κοντράρανε στα ίσα εσάς τους Κνίτες και μπορεί και να σας περνάγανε σε τραμπουκιλίκι.

Πρώην Κνίτης είπε...

Τότε που μπήκαν τα τανκς του κόκκινου στρατού στα Εξάρχεια τα θυμάσαι?Τοτε που ο Φλωράκης μπήκε μέσα στα στέκια αναρχικών και κατέσφαξε μαζί με την ΟΠΛΑ ανήλικα παιδιά τα θυμάσαι?Τότε που οι Κνίτες μπαίναν κρυφά μέσα στις πανκ συναυλίες και κάναν ενέσεις με αίμα μολυσμένο από AIDS στα "φρίκουλα" το θυμάσαι?Τοτε που ο εφεδρικός ΕΛΑΣ είχε κάνει κατάληψη σε όλα τα σινεμά και τα liveάδικα και όχι μόνο εκτελούσε εν ψυχρώ όποιον ήθελε να μπει μέσα αλλά τον έκοβε κομμάτια και τον έψηνε και μετά και τον έτρωγε το θυμάσαι?

Καταρχήν το blog αυτό αφορά τη μουσική καθαρά.Εσύ όμως πας την "ατζέντα" αλλού.Διέπεσαι από τη νοοτροπία οι Κνιτες μας κάναν το ένα οι Κνίτες μας κάναν το άλλο.Εγώ φυσικά το δέχομαι ότι η τότε αντιμετώπιση της ΚΝΕ στην οποια είχα τη τύχη η την ατυχία να ανήκω τότε,η αντιμετώπιση δηλαδη ΟΛΟΥ του ροκ χώρου τότε ως πρακτόρων του "διεθνούς ιμπεριαλισμού" ήταν ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ

Εσύ λόγω καθαρά προσωπικής εμπάθειας όμως,παίρνεις κάποια γεγονότα τα τραβάς από τα μαλιά,τα ξεχυλώνεις τους αλλάζεις τα φώτα και μετά τα παρουσιάζεις.Μου θυμίζεις οταν γίνεται μια πορεία που πέφτουν δεκα μολότωφ και τα δελτία τσιρίζουν "Καιγεται η Αθήνα !!!!".Πετανε 2 πέτρες στα ΜΑΤ "Βροχή από πέτρες".

Συγνώμη για το έντονο ύφος μου αλλά ας ηρεμήσουμε λίγο και ας δούμε τη τότε εποχή κάτω από ένα πιο μετριοπαθές πρίσμα και ας μη μεγαλοποιούμε πράγματα και να κάνουμε τη τρίχα τριχιά.

Πρώην Κνίτης είπε...

Οτι υπήρχε τότε κόντρα μεταξύ της τότε ΚΝΕ και του ροκ χώρου ναι στο ξαναλέω είναι γεγονός.Ότι πολλές φορές η ΚΝΕ πολύ κακώς πριν κάποιες συναυλίες πήγαινε και μοίραζε ανακοινώσεις και αυτό ήταν τραγικό λαθος.Οτι οποιος φόραγε ένα σκουλαρίκι ή είχε σκισμένο τζιν θεωρούνταν ο αλήτης και ο πρεζάκιας και ο προβοκάτορας.Οτι η τότε ΠΚΣ παίρνοντας κάποια τμήματα φοιτητικών συλόγων ακύρωνε τις διοργανώσεις συναυλιών ναι ισχύει.Ομως το παρουσιάζεις λες και τότε γινόταν εμφύλιος πόλεμος με ανθρώπινες απώλειες.Ενταξει βρισίδια και "ψιλές" πέφταν από εκατέρωθεν μεριές.Όχι όμως ότι βρισκόμασταν και στη Καπότζη του Πολ Ποτ......ηρεμία ρε γαμώτο

The Motorcycle boy είπε...

Ξέρεις κάτι; Το χιουμοράκι σου το βαριέμαι -σε ρώτησα και προηγουμένως πού διάολο είδες να γράφω όσα μου καταλογίζεις κι αντί γι΄αυτό εσύ μου γράψεις για κόκκινους στρατούς και πράσινες μπεκάτσες! Δε βγαίνει άκρη έτσι -νομίζω;

Το τι αφορά αυτό το μπλογκ επέτρεψέ μου να το ξέρω καλύτερα από σένα, επειδή είμαι απ΄αυτούς που το άνοιξαν. Το οτι η μουσική (και γενικότερα και ειδικότερα του '80) είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κοινωνική κατάσταση της εποχής της θα έπρεπε να το ξέρεις σαν πρώην Κνίτης.

Σε βεβαιώνω επίσης οτι στο ταμπλό της προσωπικής μου εμπάθειας οι Κνίτες κατέχουν μια από τις τελευταίες θέσεις. Γι΄αυτό και στο παραπάνω σχόλιό μου σου έγραψα οτι ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ οι Κνίτες που τραμπούκιζαν, ούτε ήταν οι Κνίτες οι χειρότεροι τραμπούκοι.

Παραπέρα, εγώ αναφέρω γεγονότα -πού το είδες το ξεχύλωμα; Αν δεν έγιναν αυτά που λέω, εντάξει, είμαι εμπαθής και τα σκαρφίζομαι -δεν έγιναν;
Μα και μόνος σου τα παραδέχεσαι!

Δεν συνηθίζω να χρησιμοποιώ φρασεολογία εμφυλίων (ούτε και γεννιτσαρισμού, αν σου θυμίζει κάτι αυτό). Αλλά όταν οι άλλοι βγάζουν ματσούκια και βαράνε το ονομάζω "πέφτει ξύλο". Κι όταν κλείνονται μέσα στο ΕΜΠ και ρίχνουν στον κόσμο με πυροσβεστήρες για να μη μπει μέσα, το ονομάζω "κατάληψη από την Πανσπουδαστική". Αν θέλεις να τα λέω "συμβάντα μικρής έκτασης και άνευ σημασίας" θα το φροντίσω. Κι από εδώ και πέρα, πριν γράψω κάτι θα στο στέλνω να μου το διορθώσεις.

Άννα είπε...

Δε θα εγραφα αλλα νομιζω οτι το εχετε παρακανει και οι δυο σας.Μπηκα εδω μεσα να διαβασω για το ντοκιμαντερ και ξαφνικα νομισα οτι βρισκομαι στο πολιτικο καφενειο του Βηχου.Οσο για την εμπαθεια που λετε μου φαινεται οτι εμπαθεις ειστε και οι δυο σας οσο και να προσπαθειτε να το κρυψετε.Και εχετε μπει και οι δυο σε λογικες μαγαζακισμου που λετε εμεις τοτε τι σας καναμε εσεις τι μας κανατε κλπ.Στη πραγματικοτητα αν κατσει κανεις και προσεξει τη κουβεντα σας θα νομισει οτι μιλανε δυο χουλιγκαν του ολυμπιακου και του παναθηναικου

Ανώνυμος είπε...

Καλά εντάξει.Δεν ειναι και χούλιγκαν αλλά ο ένας είδε τη μετενσάρκωση του Ντουρούτι και του Μπακούνιν στους Stress που ανάθεμα και αν ειχαν ανοιξει ενα βιβλιο στη ζωη τους και ολη τους η αναρχία εξαντλιόνταν στο μεθύσι του Sid Vicious και αντε στο σπάσιμο μιας βιτρίνας και ο αλλος υποφέρει απο μετατραυματικό σοκ της θητειας του στη ΚΝΕ και διπολικά ψυχοσωματικά σύνδρομα.Γεια σου Γιάννη κουκιά σπέρνω.Άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες

The Motorcycle boy είπε...

Σωστή η Άννα -εγώ πάντως είμαι Ολυμπιακός! Αν πρόσεξες βέβαια τα σχόλια θα είδες οτι ξαφνικά βρέθηκα να πρέπει να απολογηθώ γιατί δείχνω εμπάθεια και τα φορτώνω όλα στους Κνίτες -ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΒΡΩ ΠΟΥ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΌ! Εκεί είναι το όλο θέμα.

Ο μόνος συσχετισμός που μπορώ να βρω με τον Βήχο είναι οτι έχω έναν βήχα που με έχει τσακίσει εδώ κι ένα μήνα.

Παραπέρα, κι επειδή είναι πολύ όμορφο να γενικολογούμε σε στυλ "δημόσιος κατήγορος", θα σε παρακαλούσα να μου δείξεις πού υπήρξα εμπαθής και πού κορδώθηκα για το "τι τους κάναμε". Έγραψα οτι έχουν υπάρξει επεισόδια με μέλη της Πανσπουδαστικής ή Κνίτες και παιδιά που συμμετείχαν σε συναυλίες πανκ. Αυτό μόνο! Ήμουν εκεί, τα είδα, το λέω -τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Ανώνυμος είπε...

"Το οτι η μουσική (και γενικότερα και ειδικότερα του '80) είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κοινωνική κατάσταση της εποχής"

Οχι και πολυ οσο θα ηθελες μαλλον.Μου φαινεται καποιοι εχουν φαντασιωσεις πρωινιατικα

"Όχι όμως ότι κάθε φορά που γινόταν μια συναυλία είχαν μαζευτεί απ έξω οι κνίτες μαζί με το Φλωράκη και τανκς και πυροβόλα του κόκκινου στρατού,η Ο.Π.Λ.Α"

Το παραχεσες και εσυ και επισης μας τα επρηξες

The Motorcycle boy είπε...

Ανώνυμε -έτσι ακριβώς! Εγώ υποθέτω οτι είμαι αυτός που είδα στους Στρες τη μετενσάρκωση του Ντουρούτι -τώρα, ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΦΩ, ΠΩΣ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΝΕΣ!!! Το είπες και μόνος σου: "Γειά σου Γιάννη, κουκιά σπέρνω".

Ρε παιδιά, όταν αποφασίζετε για το τι λέω, τι πιστεύω και τι γράφω να με ενημερώνετε κι εμένα, γιατί μπερδεύομαι!

The Motorcycle boy είπε...

Μάλιστα -το ακούσαμε κι αυτό! Η μουσική του '80 δεν είναι και πολύ συνδεδεμένη με την κοινωνική κατάσταση της εποχής -φαντασιώσεις δικές μου είναι αυτή η άποψη!
Προφανώς οι πάνκηδες τραγουδούσαν για τις αιώνιες αλήθειες της αγάπης και της φιλίας! Εδώ μέχρι ο Σπύρος ο Φάρος έχει πει οτι το Drifters το έγραψε για τον Καλτεζά -σιγά μην ασχολούνταν οι μουσικοί με το τι γινόταν στην κοινωνία τότε!
Ε ρε τι έχουμε να μάθουμε ακόμα!

Vicky είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Άννα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
The Motorcycle boy είπε...

Λοιπόν, επειδή εδώ μυρίζει τρολάρισμα και κατινάζ θα αναφέρω οτι κάποια κυρία Βίκυ σχολίασε οτι λέμε όλοι βλακείες και θα σβήσω τα σχόλια με τις προσωπικές αναφορές.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Mitsi είπε...

Δεν ξέρω τι έγινε το 80 μεταξύ κνε και μπάχαλων και ούτε με ενδιαφέρει.Οποιος εριξε η εφαγε ξύλο προβλημα του.Το ντοκιουμαντέρ πότε θα παιχτεί ή θα το δείτε μόνο μεταξύ σας;

Theodore Charalabidis είπε...

Τότε γίνανε κάποια σκηνικά με ξύλο και προπηλακισμούς.Όμως δεν ήταν κάτι που γινόταν συστηματικά και σε μόνιμη βάση.Εμένα τουλάχιστον που πήγαινα σε αρκετές συναυλίες τότε δεν έτυχε να βρεθώ ποτέ μπροστά σε τέτοιες αλλοπρόσαλες καταστάσεις καιευτυχώς δηλαδή γιατί άλλη όρεξη δεν είχα να παίζω ξύλο και να βρίζομαι

No Asylum Here είπε...

Το ντοκυμαντέρ θα είναι έτοιμο σε κάνα εξάμηνο, οπότε και υπολογίζουμε οτι θα βγει στους κινηματογράφους.

seidis είπε...

Θέλω να με καλέσετε την επίσημη πρεμιέρα και την πρώτη προβολή! Θα ανεβώ Αθήνα και αυτό είναι δέσμευση! χαχαχ

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς από την ΕΛ.Α.Σ. !

*ΕΛ.Α.Σ. = ΕΛΛΗΝΟΔΩΝΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΚΗΝΗ

No Asylum Here είπε...

Στην επίσημη πρεμιέρα, όχι μόνο θα σε καλέσουμε, αλλά θα σου έχουμε και θέση κρατημένη δίπλα στον αγαπημένο σου καλλιτέχνη -αυτό κι αν είναι δέσμευση!

Theodore Charalabidis είπε...

Απο το μίσος στα "γλωσσόφιλα"
-----------------------------

Σορυ αν γινομαι κουραστικος.Απλα ηθελα να πω κατι τελευταιο πάνω στο θέμα της κνε.Όπως προανέφερε και ο Motorcycle υπήρχαν πλακώματα και αντιδικίες και φυσικά με κυρίως αν όχι ολοκληρωτική υπαιτιότητα της κνε.Προς τα τέλη όμως του 80' η κνε και ευτυχώς έστω και αρκετά αρκετά καθυστερημένα κάνει στροφή 180 μοιρών στο θέμα του ελληνικού ροκ.Όχι μόνο το δέχεται αλλά και μέσα στο 90' έως και σήμερα στα φεστιβάλ της συμμετέχει όχι μόνο ο Παπακωνσταντίνου (που στη τελική δεν ανήκει στην ανεξάρτητη σκηνή) αλλά και σχήματα του 80 όπως τα μωρά στη φωτιά,oi magic de spell και διάφοροι άλλοι που ξενκίνησαν αργότερα οπως π.χ. οι Ενδελέχεια και άλλα ροκ σχήματα είτε παλιότερα είτε νεώτερα που μου διαφεύγουν τώρα.Δηλαδή από το 90 έως και σήμερα είναι μονιμη κατασταση τα live ροκ συγκροτημάτων στα φεστιβάλ της.Έτσι λοιπόν κλείνει αυτή η πολύ άσχημη παρένθεση της χωρίς κανένα λόγο κόντρας του εγχώριου ροκ και της "επίσημης" αριστεράς.Όπως λέει και η παροιμία κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα.....

Theodore Charalabidis είπε...

Ξεχασα να πω και κατι τελευταιο.Η παρουσία του ροκ δεν έχει να κάνει μόνο με τα φεστιβάλ αλλά και με τα media του κκε.Άρχισαν να υπάρχουν εκπομπές αποκλειστικά για το ροκ και επίσης στον 902 για κάποιο χρονικό διάστημα έκανε εκπομπή και ο Πουλικάκος διαβάζοντας ιστορίες.Έτσι αυτός ο πολιτικός χώρος απέβαλλε μια για πάντα το κόμπλεξ "όποιος δεν ακούει αντάρτικα είναι σύμβολο της αντίδρασης" αντίληψη που αποτελούσε παγκόσμια πρωτοτυπια στο χώρο της αριστερας.Γιατι ήδη από τις δεκαετίες του 60 τα αριστερα κινήματα ειχαν "αγγαλιάσει" το ροκ όχι όπως έκαναν οι ντόπιοι της κνε εδω περα.Αρκετα ομως με αυτο το θεμα και συγνωμη που πλατιασα τοσο πολυ

The Motorcycle boy είπε...

Απλά για να μην υπάρχουν παρανοήσεις θέλω να πω οτι όντως η στάση της ΚΝΕ (και του ΚΚΕ) άλλαξε σε σχέση με το ροκ, ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του '80 όταν έφερνε στα φεστιβάλ του Οδηγητή τον Άλβιν Λι και τον Ίαν Γκίλαν αλλά και πολλούς άλλους Έλληνες και ξένους. Αυτό ήταν όντως μια μεταστροφή από την εποχή που ο Θεοδωράκης είχε χαρακτηρίσει τους ρόκερς "γενίτσαρους που θέλουν να κλέψουν τα παιδιά μας". Όμως παραπάνω αναφερόμουν στην κόντρα της Πανσπουδαστικής (και κατά δεύτερο λόγο της ΚΝΕ) με το πανκ -αυτή έληξε όταν άρχισαν να εκλείπουν τα πανκ συγκροτήματα και η ΚΝΕ μπλέχτηκε στα σφιχταγκαλιάσματα του Συνασπισμού. Με την καινούργια δεκαετία (του '90) οι Γραψικοί πρώην Κνίτες μπλέχτηκαν στις καταλήψεις των σχολείων, σκοτώθηκε κι ο Τεμπονέρας, έγινε πολεμική η κατάσταση -έσβησε η παλιά κόντρα. Πάντως, δεν θυμάμαι να καλέστηκε ποτέ πανκ συγκρότημα σε φεστιβάλ της ΚΝΕ -και οι Μάτζικ ντε Σπελ όταν τους καλούσαν είχαν περάσει από το πανκ στάδιο σε ένα πιο νιού γουέιβ ροκ. Κι θα μου έκανε εντύπωση να καλούσαν οι Κνίτες τους Εξ Χιούμαν, ας πούμε, που τραγουδούσαν "Αμερική, Ρωσία -αυτή είναι η εξουσία".

Hiking & Trekking Ikaria είπε...

Μια κόπια και για μας στας εξοχας και στα χωριά του Ελλαδιστάν, που δεν εχουμε ακόμη σινεμάδες, αλλά πειρατικές κινηματογραφικές ομάδες και στο ενδιάμεσο να σας στέλνουμε κανένα ελιξήριο από το χωριό να βγάλετε εις πέρας τη μαγική σας αποστολή...

No Asylum Here είπε...

Άμα είναι να στείλετε ελιξήριο να το δούμε διαφορετικά το ζήτημα και να μη σας στείλουμε μόνο κόπια, όταν θα βγει το ντοκυμαντέρ. Να κανονίσουμε να σας έρθει και κάποιο συγκρότημα από αυτά που θα συμμετέχουν για να το "προλογίσει" συναυλιακά. Πώς σας φαίνεται;

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορουσα να γραψω πολλα, μιας και τη φαση την εζησα απο κοντα, σε γενικες γραμμες συμφωνω με τον motorcycle boy : και λιγα λεει , ειναι πολυ μετριοπαθης με τους κνιτες , που το βασικο τους ελαττωμα της εποχης ηταν η ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑ .
Μια παρακληση μονο παιδια : ΜΗΝ ξεχασετε τους forward music quintet . Κατα τη γνωμη μου ενα απο τα πιο cult ελληνικα, μαζι με χωρις περιδεραιο και Κλοουν , και ενα απο τα πιο ξεχασμενα γκρουπς. Τους Αξιζει !

Δημητρης

Pitsirick 80s είπε...

Το ιντερνετ εχει ενα τεραστιο καλο.Αν μπειτε στο youtube θα βρειτε σχεδον ολα τα κομματια των συγκροτηματων του 80'.Απο south of no north και villa 21, Metro Decay μεχρι ακομη και vyllies (προτεινω το Purple Gorilla)!Καλα για Last Drive δε συζηταμε ειναι γεματο.Ακομη και μπαντες με πολυ μικρη δουλεια οπως οι Clown θα βρειτε και τετοιο υλικο.

Ζουμε μια πολυ δυσκολη εποχη ομως ευτυχως που υπαρχει και το ιντερνετ και οχι μονο ενημερωνομαστε αλλα ψυχαγωγουμαστε και παραλληλα.Επισης το ιντερνετ εχει και ενα αλλο καλο.Επιλεγεις τι θα διαβασεις τι θα ακουσεις και τι θα γραψεις πραγμα που δε συμβαινει με τη τηλεοραση.

Και επισης ανυπομονω οπως και χιλιαδες (το blog κοντευει τις 20.000 επισκεψεις) για το ντοκυμαντερ

Φανταστειτε να υπηρχε το internet το 80' ποσο τεραστια βοηθεια θα προσφερε στις μπαντες.

The Motorcycle boy είπε...

Δημήτρη και για μας οι FMQ ήταν τρομερά σημαντικοί -τόσο για καλλιτεχνικούς, όσο και για ιστορικούς λόγους. Κάτι έχουμε βρει λοιπόν σχετικό -όσο μπορούσαμε κι όσο μας επέτρεπαν οι ιδιαίτερες συνθήκες...

Οι Χωρίς Περιδέραιο υπήρξαν προσωπικό μου κόλλημα, οπότε έφαγα τον κόσμο να τους βρω και τελικά ανακάλυψα οτι ήταν σχεδόν δίπλα μου!

Οι Clown αν και δεν έβγαλαν τίποτα περισσότερο από το σινγκλάκι υπήρξαν συναρπαστικοί -τους βρήκαμε κι αυτούς, σιγά μη μας γλίτωναν!

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Background by Toolbox | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management