Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΠΑΜΕ (1984)

ΕΜΕΙΣ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΚΦΡΑΣΤΗΣ, ΝΕΚΡΗΣ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : ΠΡΕΖΑΚΗΔΕΣ, ΦΡΗΚΣ, ΠΟΡΝΕΣ, ΡΑΔΙΟΠΕΙΡΑΤΕΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ, ΧΑΣΙΚΛΗΔΕΣ, ΠΑΝΚΣ, ΚΑΜΙΚΑΖΙ, ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ, ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΙ, ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ, ΤΡΑΒΕΣΤΙ, ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ, ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ, ΛΕΣΒΙΕΣ, ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ, ΛΟΥΜΠΕΝ, ΑΝΕΡΓΟΙ, ΑΣΤΕΓΟΙ, ΛΑΪΚΟΙ.


ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ, ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΦΟΡΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ, ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΕΧΘΡΑ, ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΩΣ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ, ΜΙΖΕΡΙΑ, ΑΠΟΓΝΩΣΗ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ, ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΞΗ, ΣΤΟΝ ΦΟΝΟ, ΣΤΑ ΧΑΠΙΑ, ΣΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ, ΣΤΗΝ ΠΡΕΖΑ, ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ, ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ, ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, ΣΤΟ ΑΛΚΟΟΛ, ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ, ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ, ΣΤΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΛΑ, ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ, ΣΤΙΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ, ΣΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΩΝ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΩΝ", ΣΤΗΝ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ, ΣΤΑ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΑ.

ΕΜΕΙΣ, ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ, ΔΕΝ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ, ΔΕΝ ΓΕΛΑΣΕ, ΔΕΝ ΧΑΡΗΚΕ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ ΗΤΑΝ ΠΝΙΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΜΕΝΗ ΣΤΑ ΧΑΣΑΠΙΚΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ, ΧΩΣΑΜΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΚΑΙ ΝΤΥΘΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΑΙΜΑΤΑ. ΑΙΜΑ ΞΕΠΗΔΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΣΧΗΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΦΘΟΝΙΑ. ΚΛΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΣΤΑ ΓΚΕΤΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΤΟΑΜΥΝΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΜΕ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝΕ. ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΕΙΣ, Μ.Α.Τ., ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ, ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΧΩΡΩΝ, ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΙ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΡΙΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ, ΔΙΩΞΕΙΣ, ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ.

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΑΣ, ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΤΗΣΕΙ "ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ" ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ "ΗΘΙΚΗΣ", ΤΗΣ "ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ" ΚΑΙ ΤΗΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ" ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ, ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ, ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΜΙΑ ΕΚΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΕΝΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΠΟΥ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ, ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ, ΟΙ ΠΑΙΔΟΝΟΜΟΙ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑΖΑΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΛΗΝΑ ΤΟΥ ΓΚΑΖΙΟΥ ΤΙΣ "ΑΠΟΛΑΥΣΕΙΣ"ΚΑΙ ΤΗΝ "ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΚΑΘΕ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΜΕΤΕΤΡΕΠΕ ΣΕ ΦΥΤΑ, ΥΠΗΡΕΤΕΣ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, ΕΥΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΣΑΝ "ΔΩΡΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΜΟΡΦΑ ΞΕΝΑ, ΣΙΧΑΜΕΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΑΜΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΝΑ ΚΑΡΦΩΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ, ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΣΤΗ ΒΡΩΜΙΑ, ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ ΠΟΥ ΑΦΟΜΟΙΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΕ 24 ΩΡΕΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΜΑΣ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΑΣ, ΤΑ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ, ΤΙΣ ΚΛΟΥΒΕΣ ΣΑΣ, ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΑΣ, ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΣΑΣ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΕΣ ΜΕΡΙΕΣ ΜΑΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΚΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΟΥΣΙΕΣ, ΠΟΛΥΤΕΛΕΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΔΡΟΜΩΝ, ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ. ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΝΟΜΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΤΑΡΙΧΕΥΜΕΝΟΙ , ΣΚΥΜΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΤΕ ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΑΞΗ ΜΑΣ, ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟ ΣΤΟΝ ΗΔΗ ΑΠΟΣΑΘΡΩΜΕΝΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΑΣ. ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" ΣΑΣ. Η ΒΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ ΦΕΡΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΒΙΑ, ΤΗΝ ΕΞΕΡΓΕΣΗ, ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ.

ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΠΟΧΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΥΧΙΑ , ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ. ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΣΠΑΡΤΑΡΑΕΙ, ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ, ΕΝΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΞΕΨΥΧΑΕΙ ΣΤΙΣ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ, ΣΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ, ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ, ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΑΠΑΘΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΨΑΝΕ, ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ. ΣΤΗ ΖΩΗ Ή ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ, ΟΛΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ. ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΕΜΤΖΗ, ΤΗΝ ΡΟΖΕΝΤΑΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ, ΛΗΣΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΣΟΥΒΑΛΑΚΗΔΕΣ, ΤΟΝ ΒΕΝΑΡΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΛΕΤΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΔΙΑΔΕΣ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΟΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΠΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ. ΓΙ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.....

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΠΑΜΕ.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ. 

 

Υ.Γ.: Το παραπάνω κείμενο υπήρχε σε αφίσα που κυκλοφόρησε το '84. Το αναδημοσιεύω αν και ο Παναγιώτης ο Παπαδόπουλος (Κάιν) ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την κυκλοφορία της, έχει αποκηρύξει το περιεχόμενο της συγκεκριμένης αφίσας θεωρώντας ότι έβλαψε το αναρχικό κίνημα. Παρ΄όλα αυτά, το κείμενο της αφίσας παραμένει συγκλονιστικό, κατά την προσωπική μου άποψη.

13 σχόλια:

Dr.Funkenstein είπε...

respect..!!

The Motorcycle boy είπε...

Γειά σου ρε Δόκτωρα!

Ανώνυμος είπε...

Φιλε, περιορισου καλυτερα στη μουσικη και ασε τις πολιτικολογιες. Μερικοι απο εμας απο τοτε ημασταν "δεξιοι" και καθολου δεν ενστερνιζομασταν τις υπερβολες και τις μεγαλοστολιες του τοτε. Εξαλλου νομιζω θα συμφωνησεις οτι σε σχεση με οσα επακολουθησαν η τοτε εποχη μοιαζει πια παραδεισος για ολους.
Φιλικα, αλλα διαφωνοντας
Δημητρης

The Motorcycle boy είπε...

Φίλε, η μουσική της κάθε εποχής δεν είναι ξεκομμένη από την κοινωνική κατάσταση. Θα μου επιτρέψεις λοιπόν να σου πω οτι είναι κάπως ενοχλητικό (για να μην πω τίποτα πιο χοντρό) το να μου κάνεις υποδείξεις. Καλά κάνατε εσείς οι μερικοί και ήσασταν ότι γουστάρατε, καλά κάνανε άλλοι μερικοί και ήταν κάτι διαφορετικό. Η συγκεκριμένη αφίσα έχει ιστορική αξία γιατί καταγράφει μια όψη της τότε κοινωνικής πραγματικότητας και σαν τέτοια δημοσιεύτηκε. Σαφώς τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από τότε και σαφέστατα ο συντάκτης της την έχει πλέον αποκηρύξει όπως αναφέρω στο ποστ. Αυτό τι σημαίνει δηλαδή -ότι δεν υπήρξε ή οτι θα έπρεπε να την αποσιωπήσω επειδή εσύ δεν ενστερνιζόσουν τότε τη συγκεκριμένη θεώρηση;
Δικαίωμά σου να βλέπεις την τότε εποχή, το ΄80, σαν παράδεισο και δικαίωμά μου να διαφωνώ, θεωρώντας οτι τότε ήταν σκέτη κόλαση. Το πόσο κόλαση ήταν το περιγράφει περιεκτικότατα η συγκεκριμένη αφίσα -αυτό είναι όλο.

Punkdemonium είπε...

Η παραπάνω φωτογραφία έχει καμιά σχέση με την εν λόγω αφίσα;

Επίσης, μιας και θα ενδιαφέρει αρκετούς αναγνώστες της σελίδας, μέσα στο καλοκαίρι θα επανακυκλοφορήσουν σε βινύλιο τα κομμάτια από το EP και το LP των Reporters. Πληροφορίες εδώ --> http://soundcloud.com/geheimnis-records/sets/the-reporters-bare-hands-30th/

The Motorcycle boy είπε...

Όχι -η αφίσα απ΄ότι θυμάμαι ήταν μαύρο φόντο με άσπρα γράμματα ή κάτι τέτοιο.
Με το καλό οι Reporters -στείλτε μας και το δελτίο τύπου να το βάλουμε εδώ πέρα.

Mr.Fixit είπε...

Είναι όλα δικά μας αυτά που μας κλέψανε...

Ανώνυμος είπε...

όσο αφορά τήν δική μου ευθύνη για τήν σύνταξη εκείνης τής αφίσσας.....

όπως αναγράφεται σωστά παραπάνω, η αφίσσα όντως τότε ήταν μιά κραυγή (καί όπως κάθε κραυγή έχει μέσα της και τήν γνησιότητα αλλά και τήν υπερβολή )γιά τήν ελληνική κοινωνική πραγματικότητα πού είχε αρχίσει από τότε νά αποκτά τό "δικό της" λούμπεν-περιθώριο.
Καί σωστά πάλι κάποιος άλλος συνομιλητής αναφέρει πώς τό τότε σε σχέση με τήν βαρβαρότητα καί τόν φασισμό τού σήμερα, είναι "παράδεισος".
Μόνο πού θα προσθέσω πώς οι πύλες αυτού τού "παραδείσου",τότε κάπου στά βάθη τής δεκαετίας τού 80,άνοιξαν τόν δρόμο στήν σημερινή κόλαση όπου η απαξίωση γιά τήν ανθρώπινη ζωή κυριαρχεί και βασιλεύει....
Τό πρώτο μεγάλο λάθος στήν αφίσσα είναι πώς στήν οργή καί στήν βία τών λέξεων απέναντι στήν συστημική κανονικότητα τής εποχής,
παρασύρθηκε και ο αναρχισμός τοποθετώντας τον άστοχα και απερίσκεπτα με το "εμείς" ,στό περιθώριο.
Παρά τίς αντίθετες προθέσεις η αυθόρμητη και απρόσεκτη σύνταξη τού κειμένου καταφέρνει να "διαβασθεί" ως ποινικοποίηση και ταύτιση τής αντιεξουσίας ως μέρος τής συνολικής στάσης και συμπεριφοράς τού περιθωρίου .
Η αφίσσα απέτυχε να καταδείξει τήν αναρχική έκφραση και προοπτική πού στοχεύει στήν άρνηση τού λούμπεν και παθητικού ρόλου ως "θύμα" στήν κοινωνία,στήν μέ απλά λόγια σταδιακή μεταμόρφωση τού εξαθλιωμένου σέ πολιτικό υποκείμενο πού διεκδικεί και αγωνίζεται γιά τά αυτονόητα τής κατάκτησης μιάς ελεύθερης ζωής από κάθε είδους εξαρτήσεις και γκεττοποιήσεις.
Τό νά γιατί "τά σπάμε" επίσης ήταν μιά ακόμη απόδειξη μιάς αφίσσας σέ λάθος δρόμο πού βέβαια έδινε χαρά στήν εξουσία αλλά ο αναρχισμός είχε αποκτήσει μιά ακόμη μαύρη κηλίδα κι αυτήν δυστυχώς καί από τά δικά μου χέρια ως ένας απ τούς βασικούς συντάκτες τού εν λόγω κειμένου.
Οπως λέει ο λαός,τά μάτια μας τα βγάζουμε πολλές φορές μόνοι μας.....
Με τά σοφά χρόνια πού ήρθαν έχω αποκηρύξει oριστικά, αμετάκλητα και αμετανόητα τήν αφίσσα.Καί δέν ήταν η μόνη......

Παπαδόπουλος Παναγιώτης(Κάϊν)
μεμονωμένο άτομο απ το αναρχικό κίνημα
erozer2000@yahoo.gr

υγ/φυσικά δέν απαγορεύεται σε κανέναν για "ιστορικούς λόγους" να τήν προβάλλει όπου θέλει.Μόνο να γράφει κι αυτό τό σύντομο σχόλιο άρνησης και αποκήρυξης ενός απ΄τούς συντάκτες της.....

The Motorcycle boy είπε...

Χαίρομαι που υπάρχει αυτό σου το σχόλιο Παναγιώτη και χαίρομαι που η ιστορικότητα της συγκεκριμένης αφίσας συμπληρώνεται από τη διαχρονικότητα του σχολίου σου.

Ευχαριστώ για όλα και περισσότερο για τη φιλία σου.

Ανώνυμος είπε...

Με τά σοφά χρόνια πού ήρθαν έχω αποκηρύξει oριστικά, αμετάκλητα και αμετανόητα τήν αφίσσα.Καί δέν ήταν η μόνη....
πραγματι παναγιωτη, δεν ειναι η μονη. εχεις αποκηρυξει πολλα απο τοτε, οχι μονο αφισες. κατσε τωρα σαν 'σοφος' γεροντας σπιτακι σου, και ασε αυτους που δεν αποκηρυξαν να συνεχισουν.
τρυφωνας 21

vangelakas είπε...

Ῥὲ σὺ Μότορ, ὁ Κάιν ψιλοπολυτονίζει ἢ ἐν τῇ ῥύμῃ τοῦ κλὶκ κλὶκ συνέβη;

The Motorcycle boy είπε...

Έτσι τα μάθαμε εμείς οι ατυχείς οι παλαιότεροι Βαγγέλη μου και είμαστε πολύ γέροι για να τα ξεχάσουμε. Πάντως δεν θυμάμαι να είναι συνειδητά υπέρ του πολυτονικού αν και δεν έχει τύχει να το κουβεντιάσουμε ιδιαίτερα, οπότε μπορεί να κάνω και λάθος.

The Motorcycle boy είπε...

Ρε Τρύφωνα 21 επειδή σε κόβω για εξπέρ Καϊνολόγο -είσαι σίγουρος οτι ο Παναγιώτης κάθεται σπιτάκι του σαν σοφός γέρος; Και είσαι σίγουρος πώς ο Παναγιώτης δεν αφήνει όλους εσάς που δεν έχετε αποκηρύξει να συνεχίσετε; Γιατί εγώ έχω την εντύπωση οτι κάτι άλλοι είναι που σηκώνουν απαγορευτικά και λειτουργούν μπατσικότερα των μπάτσων όταν προκύπτει διαφωνία -αλλά μπορεί και να κάνω λάθος. Άλλωστε δεν είμαι Καϊνολόγος σαν εσένα!

Υ.Γ.: Το 21 από τη ΘΥΡΑ είναι;

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Background by Toolbox | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Enterprise Project Management